Welkom in de Yacht Club van Anseremme


De Yacht Club van Anseremme (Y.C.A) is een VZW die de infrastructuur van de haven Anseremme beheert en de pleziervaart van de Boven–Maas promoot. De Club is gesitueerd 5km ten zuiden van Dinant, in de Belgische provincie Namen.
Tussen de prachtige rotsen van Freyr en Moniat kan je genieten van de rust en het unieke landschap. In het centrum van Anseremme, op wandelafstand, bevinden zich 2 supermarkten, een apotheek, een slager, een bakker, een taverne, een frituur, enkele restaurantjes en een handelaar in gasflessen.
In de Moniathaven van Anseremme, achter een pittoresk brugje (doorvaarhoogte van 3.40m) kunnen boten aanmeren met een lengte van max. 15m voor max. 14 nachten. Ieder ligplaats is voorzien van elektriciteit (max.10A) en water. De Moniathaven heeft een capaciteit van 50 vaste ligplaatsen en 10 ligplaatsen voor de bezoekers. De maximumsnelheid in de haven is 3km/h. Hier bevindt zich ook het Clubhouse.
Op ongeveer 500m stroomafwaarts bevindt zich de haven “Quai van Geert” met een capaciteit van 15 vaste ligplaatsen en 5 ligplaatsen voor de bezoekers. Iedere ligplaats is voorzien van water en elektriciteit (max.6A).
In het Clubhouse heerst er steeds een vriendschappelijke sfeer. Je kan er genieten van een streekbiertje, een lekkere maaltijd, snacks, ijsjes, wafels, enz. .We ontvangen ook met plezier familieleden en genodigden van de pleziervaarders. Regelmatig worden er thema-avonden georganiseerd soms gevolgd door een dansavond of een Karaoke.
Hier kan je ook gebruik maken van de sanitaire installaties, douches, wasautomaat en droogkast.

Anseremme plus de données