Activiteiten en ontspanning te Anseremme


De afvaart van de Lesse
In het centrum van het dorp naast de kerk, bevinden zich drie bedrijven waar u terecht kunt voor de afvaart van de Lesse met de kajak. Deze afdaling is een uitzonderlijke ervaring die van uw verblijf te Anseremme een onvergetelijke dag zal maken.
Er is de korte afvaart vanaf Gendron die ongeveer 12km lang is en ongeveer 2.30 duurt, en een afvaart van 21km vanaf Houyet die ongeveer 5 uur duurt.
Bij “Dinant-Evasion/Dinant-Adventure” kan je de afdaling per kajak combineren met een sportieve rit met een mountainbike.

Tennis


Naast het Clubhouse is er een tennisclub met negen tennisterreinen in open lucht.
Alle inlichtingen en prijzen zijn te verkrijgen in deze club.


Wandelen


Anseremme bevindt zich op volgende wandelwegen GR 125, GR126 en GR129.
Deze wandelwegen zijn zeer gegeerd in België, en het stuk te Anseremme is erkend als één van de mooiste, met schitterende uitzichten op de maasvallei. De wandelweg loopt via het bruggetje over de Moniathaven. Volg deze weg, gemarkeerd met de gekende rood/wit merken, stroomopwaarts langs de Maas.


Het kasteel van Freyr.

Op ongeveer twee kilometer stroomopwaarts van  de Moniathaven  kunt u aanmeren aan het ponton voor het domein van Freyr. Op het domein vindt u het prachtige Renaissance kasteel met de authentieke sublieme tuinen.


Bergbeklimmen op de rotsen van Freyr.


Tegenover het kasteel van Freyr bevindt zich het rots massief van Freyr, die bekend staan als de belangrijkste en grootste rotspartijen van België.
De site op zich bevat meer dan 600 parcours voor de rotsbeklimmers, in alle stijlen en op alle niveaus.


Vissen op de Maas.


Wanneer je beschikt over de nodige visvergunningen dan kan je hier vissen op karper, brasem, barbeel, voorn en meerval.


Wij herinneren eraan dat het verboden is om in de haven te vissen.Anseremme plus de données